تانزانیا

تانزانیا
تاریخ شفاهی نشان از ورود قهوه از کشور اتیوپی به تانزانیا در قرن شانزدهم دارد. این قهوه که توسط مردم هایا به این کشور آورده شده بود و با نام قهوه هایا و آموانی شناخته می شد، احتمالاً زیرگونه ای از گونه روبوستا بوده است. از آن زمان قهوه به شدت با فرهنگ مردم کشور گره خورد. در آن زمان گیلاس های رسیده را می جوشاندند، سپس برای چند روز آن ها را در معرض دود قرار می دادند و به جای دم کردن آن ها، دانه ها را می جویدند.
قهوه در ابتدا تحت حاکمیت استعماری آلمان به عنوان یک محصول سودآور در این کشور شناخته شد. در سال ۱۹۱۱، استعمارگران آلمانی کاشت درختان قهوه عربیکا را در سراسر منطقه بوکوبا اجباری کردند. روش آن ها بسیار متفاوت از روش سنتی مردم هایا بود. مردم هایا در ابتدا تمایلی به جایگزینی محصولات غذایی خود با قهوه نداشتند. با این حال، این منطقه شروع به تولید بیشتر و بیشتر قهوه کرد. سایر نقاط کشور تانزانیا اشنایی چندانی با قهوه نداشتند و بنابراین مقاومت زیادی در برابر کاشت این محصول از خود نشان ندادند.
قبیله چاگا که در اطراف کوه کلیمانجارو زندگی می کرد، زمانی که آلمان به تجارت برده داری پایان داد، به طور کامل به تولید قهوه روی آورد. پس از جنگ جهانی اول، کنترل منطقه به دست انگلیسی ها افتاد. آن ها کمپینی برای کاشت بیش از ده میلیون نهال در بوکوبا راه اندازی کردند که در نهایت به علت درگیری با اهالی هایا منجر به ریشه کن شدن درختان قهوه شد. اولین تعاونی قهوه در سال ۱۹۵۲ با نام انجمن کاشت بومی کلیمانجارو تاسیس شد. این تعاونی یکی از چندین تعاونی ای بود که در آن ها تولیدکنندگان از توانایی خود برای فروش مستقیم و بیشتر قهوه به لندن استفاده می کردند. پس از استقلال تانزانیا در سال ۱۹۶۱، دولت توجه خود را به قهوه معطوف کرد و امیدوار بود تا تولید قهوه را تا سال ۱۹۷۰ دو برابر کند، هدفی که هیچگاه به آن دست پیدا نکرد. پس از مبارزه با رشد کم صنعت، سطوح بالای تورم و اقتصاد رو به زوال، دولت به یک دموکراسی چند حزبی تغییر یافت.
در اوایل و اواسط دهه ۱۹۹۰، اصلاحاتی در صنعت قهوه صورت گرفت تا امکان فروش مستقیم قهوه از تولیدکنندگان به خریداران فراهم گردد و دیگر همه چیز در دست بازاریابی های دولتی قرار نداشت. صنعت قهوه در اواخر دهه ۱۹۹۰ هنگامی که بیماری قهوه در سراسر کشور گسترش یافت و باعث تلفات بخش قابل توجهی از درختان قهوه در بخش شمالی کشور و در نزدیک مرز اوگاندا شد، با شکست مواجه شد. امروزه ۷۰ درصد از تولید قهوه تانزانیا به گونه عربیکا و ۳۰ درصد آن به گونه روبوستا اختصاص دارد.
نزدیک به ۹۰ درصد قهوه تانزانیا توسط ۴۵۰۰۰۰ نفر از خرده مالکان و کشاورزان تولید می شود و ۱۰ درصد باقیمانده مربوط به مزارع بزرگ است. می توان قهوه هایی از این کشور را یافت که ردیابی آن ها به تعاونی تولیدکنندگان و یا ایستگاه شستشو می رسد.
درجه بندی
کشور تانزانیا از یک سیستم درجه بندی برای قهوه های خود استفاده می کند که اغلب آن را درجه بندی بریتانیایی می خوانند. مشابه آنچه که در کشور کنیا وجود داشت این درجه ها عبارتند از AA، A، B، PB، C، E، F، AF، TT، UT و TEX.
مشخصات طعمی
قهوه های تانزانیا پیچیده و با اسیدیته بالا هستند و اغلب طعم های میوه ای و توتی را دارا می باشند. نوشیدن این قهوه های خوشمزه می تواند برایتان جالب باشد.
مناطق پرورش دهنده قهوه
جمعیت: ۵۵۵۷۰۰۰۰
تعداد کیسه های ۶۰ کیلوگرمی در سال: ۸۷۰۰۰۰
کشور تانزانیا مقدار مناسبی قهوه گونه روبوستا را تولید می کند، اگرچه این تولید در قسمت شمال غربی و نزدیک دریاچه ویکتوریا متمرکز شده است. بسیاری از مناطق نیز به دلیل ارتفاع بسیار زیادشان از بین رفته اند.
کلیمانجارو
این منطقه قدیمی ترین منطقه پرورش دهنده قهوه در تانزانیا است که گونه عربیکا در آن کشت می شود و در سطح بین المللی نیز شهرت نسبتاً خوبی دارد. سنت طولانی تولید قهوه در این منطقه به این معناست که زیرساخت ها و امکانات خوبی در این منطقه فراهم شده است. اگرچه بسیاری از درختان این منطقه دیگر قدیمی شده بازدهی کمی دارند اما هنوز هم قهوه به صورت فزاینده ای با سایر محصولات این منطقه در رقابت است.
ارتفاع: ۱۰۵۰ تا ۲۵۰۰ متر
زمان برداشت: جولای تا دسامبر
زیرگونه ها: کنت، بوربون، تیپیکا و تیپیکا/نیارا
آروشا
این منطقه با منطقه اطراف کوه کلیمانجارو هم مرز است و از بسیاری جهات قهوه ای شبیه به این مناطق تولید می کند. این منطقه کوه مرو را که یک آتشفشان خاموش است احاطه کرده است.
ارتفاع: ۱۱۰۰ تا ۱۸۰۰ متر
زمان برداشت: جولای تا دسامبر
زیرگونه ها: کنت، بوربون، تیپیکا و تیپیکا/نیارا
رووما
این منطقه نام خود را از رودخانه ای به همین نام گرفته و در منتهی الیه جنوبی کشور واقع شده است. در نزدیکی منطقه امبینگو قرار دارد و از پتانسیل بسیار بالایی برای تولید قهوه با کیفیت برخوردار است. اگرچه در گذشته به دلیل عدم دسترسی به منابع مالی کافی رشد قهوه در این منطقه متوقف شده بوده است.
ارتفاع: ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ متر
زمان برداشت: ژوئن تا اکتبر
زیرگونه ها: کنت، بوربون و مشتقات بوربون مانند N95 و N39
امبیا
این منطقه در اطراف شهری به همین نام واقع شده است و یک تولیدکننده کلیدی محصولات صادراتی و با ارزش نظیر قهوه، چای، کاکائو و ادویه جات است. این منطقه اخیراً شاهد افزایش علاقه گروه های صادرکننده گواهینامه های بین المللی و سازمان های غیردولتی بوده است که جذب کیفیت قهوه تولیدشده در این منطقه شده اند. اتفاقی که در گذشته چندان شاهد آن نبوده است.
ارتفاع: ۱۲۰۰ تا ۲۰۰۰ متر
زمان برداشت: ژوئن تا اکتبر
زیرگونه ها: کنت، بوربون و تیپیکا
تاریم
این منطقه در شمال کشور قرار دارد و با کشور کنیا هم مرز است. این منطقه اخیراً شروع به تولید برخی قهوه های باکیفیت کرده و توسعه تولید خود را افزایش داده است. تولید در این منطقه نسبتاً کم است و زیرساخت های محدودی برای فراوری قهوه دارد اما توجه فزاینده ای که به خود جلب کرده است منجر به سه برابر شدن تولید قهوه آن در ده سال گذشته شده است.
ارتفاع: ۱۵۰۰ تا ۱۸۰۰ متر
زمان برداشت: جولای تا دسامبر
زیرگونه ها: کنت، بوربون، تیپیکا و روبوستا
کیگوما
ای منطقه در اطراف مرکز شهر کیگوما قرار گرفته و بر روی فلاتی از تپه های وسیع در شمال شرقی کشور تانزانیا در نزدیکی مرز بوروندی واقع شده است. اخیراً این منطقه موفق شده است که قهوه های با کیفیتی تولید کند، اگرچه در مقایسه با سایر مناطق کشور هنوز در مراحل ابتدایی است
ارتفاع: ۱۱۰۰ تا ۱۷۰۰ متر
زمان برداشت: جولای تا دسامبر
زیرگونه ها: کنت، بوروبن و تیپیکا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *