اوگاندا

اوگاندا
اوگاندا یکی از معدود کشورهای جهان است که قهوه بومی دارد و گونه روبوستا به صورت وحشی در اطراف دریاچه ویکتوریای آن رشد می کند. قهوه بخش عظیمی از اقتصاد صادراتی اوگاندا را به خود اختصاص داده و این کشور یکی از بزرگترین تولیدکنندگان قهوه در جهان است. با این حال، از آنجایی که بیشتر قهوه تولید شده در این کشور از گونه روبوستا است، اوگاندا همچنان در تلاش است تا به قهوه های با کیفیت تری دست پیدا کند.
اگرچه محصولات بومی روبوستا برای صدها سال بخشی از فرهنگ کشور اوگاندا بوده است، اما قهوه در ابتدا بخشی از صنعت کشاورزی این کشور نبود. در اوایل دهه ۱۹۰۰، گونه عربیکا احتمالاً از کشور مالاوی و اتیوپی به این کشور آورده شد. این محصول به خوبی عمل نکرد و درگیر بیماری شد. با این حال، تقریباً در همان زمان گونه روبوستا در کشاورزی این کشور افزایش یافت و به دلیل عملکرد خوب آن در برابر بیماری، شکوفا شد. در سال ۱۹۲۵ قهوه تنها یک درصد از صادرات این کشور را تشکیل می داد اما با این حال هنوز هم یک محصول مهم و مناسب برای افزایش تعداد کشاورزان به حساب می آمد. در سال ۱۹۲۹ هیئت صنعت قهوه اوگاندا تاسیس شد. تعاونی های کشاورزی به عنوان کاتالیزوری برای رشد این صنعت عمل کردند و در سال ۱۹۴۰ قهوه به محصول اصلی صادراتی این کشور بدل گشت.
پس از استقلال اوگاندا دولت در سال ۱۹۶۹ قانون قهوه را تصویب کرد که به موجب آن قانون هیئت صنعت قهوه کنترل کاملی را بر قیمت گذاری ها داشته باشد. قهوه یک صنعت قوی در این کشور باقی ماند و برای مدتی به دلیل افزایش قیمت های قهوه که ناشی از سرمازدگی محصولات در کشور برزیل بود، رشد بیشتری را نیز شاهد بود. در دهه ۱۹۸۰ این محصول همچنان از رشد برخوردار بود، با این حال مقدار فزاینده ای از قهوه ها از طریق مرزها به کشورهای همسایه قاچاق می شد و با قیمتی بسیار بیشتر از قیمتی که دولت تعیین کرده بود به فروش می رسید. در سال ۱۹۸۸ دولت قیمت های کشاورزان را افزایش داد، اما در پایان سال دچار بدهکاری گشت. فروپاشی توافقنامه بین المللی قهوه در سال ۱۹۸۹ موجب کاهش چشمگیر قیمت ها شد و دولت در تلاش برای جذاب تر کردن صادرات قهوه در سطح جهانی ارزش شیلینگ اوگاندا را کاهش داد. در سال ۱۹۹۰ تولید ۲۰ درصد کاهش یافت، این کاهش تولید نه تنها به دلیل کاهش قیمت ها بلکه به دلیل خشکسالی و تغییر رویه صادرات از قهوه به سایر محصولات کشاورزی بود.
در اوایل دهه ۱۹۹۰ صنعت قهوه به طور فزاینده ای آزاد شد و دولت تنها نقشی حمایتی را در بازاریابی و توسعه بر عهده گرفت. از اینجا می توان خط مستقیمی به صنعت امروزی قهوه در این کشور ترسیم کرد. اداره توسعه قهوه اوگاندا به کاهش قوانین سختگیرانه ادامه داده است و این مسئله سبب شده است تا امکان ردیابی بهتر و دسترسی آسان تر به قهوه های این کشور فراهم گردد. روبوستا همچنان محصول اصلی صادراتی این کشور است و اوگاندا تلاش می کند تا شهرت خود را در زمینه تولید روبوستای با کیفیت افزایش دهد. تولید قهوه عربیکا در این کشور کم است، اما با این حال کشاورزان در تلاش هستند تا کیفیت آن را افزایش دهند. در سال های آینده به احتمال زیاد قهوه های اوگاندا نقش بزرگ تر و پررنگ تری در دنیای قهوه تخصصی ایفا خواهند کرد.
قابلیت ردیابی
بهترین قهوه های اوگاندا معمولاً از تولیدکنندگان گروهی و یا تعاونی ها تهیه می شوند. دو اصطلاح برای قهوه تولیدشده در اوگاندا وجود دارد: ووگار (عربیکای اوگاندایی با فراوری شسته شده) و دروگار (عربیکای اوگاندایی خشک). این کشور تقریباً در تمام طول سال قهوه تولید می کند و اکثر مناطق آن دارای یک محصول اصلی و محصولی فرعی (که کوچکتر است) هستند.
مشخصات طعمی
قهوه استثنایی اوگاندا همچنان کمیاب است، با این حال بهترین فنجان های آن شیرین، تیره، با طعم های میوه ای و دارای ظاهری تمیز هستند.
مناطق پرورش دهنده قهوه
جمعیت: ۴۱۴۹۰۰۰۰
تعداد کیسه های ۶۰ کیلوگرمی در سال: ۴۹۰۰۰۰۰
مناطق پرورش دهنده قهوه در اوگاندا همیشه به خوبی و یا به وضوح تعریف نشده و مورد توافق قرار نگرفته اند.
بوگیسو
این منطقه از نظر کیفیت قهوه بیشترین شهرت را دارد، به خصوص در مناطق اطراف الگون که در نزدیکی مرز کنیا واقع شده اند. مزارع این منطقه شیب های تندی دارد و کمبود زیرساخت در آن ها یکی از بزرگتررین چالش ها است. این منطقه دارای خاک، ارتفاع و آب و هوای عالی برای تولید قهوه است.
ارتفاع: ۱۵۰۰ تا ۲۳۰۰ متر
زمان برداشت: اکتبر تا مارس (محصول اصلی)، می تا جولای (محصول فرعی)
زیرگونه ها: SL28، SL14، تیپیکا و کنت
نیل غربی
قهوه عربیکا بیشتر در شمال غربی کشور، در شمال دریاچه آلبرت و در نزدیک مرز جمهوری دموکراتیک کنگو رشد می کند. در نزدیکی دریاچه گونه عربیکا و در قسمت شمالی گونه روبوستا می روید.
ارتفاع: ۱۴۵۰ تا ۱۸۰۰ متر
زمان برداشت: اکتبر تا ژانویه (محصول اصلی)، آپریل تا ژوئن (محصول فرعی)
زیرگونه ها: کنت، تیپیکا، SL28، SL14 و روبوستای بومی
اوگاندای غربی
بالاترین میزان تولید قهوه این منطقه مربوط به کوه های رنزوری است که در همسایگی جمهوری دموکراتیک کنگو قرار گرفته است. بیشتر قهوه هایی با فراوری طبیعی در این منطقه دیده می شود.
ارتفاع: ۱۲۰۰ تا ۲۲۰۰ متر
زمان برداشت: آپریل تا جولای (محصول اصلی)، اکتبر تا ژانویه (محصول فرعی)
زیرگونه ها: کنت، تیپیکا، SL28، SL14 و روبوستای بومی
مناطق کم ارتفاع مرکزی
روبوستا در بیشتر مناطق کشور اوگاندا تا حوزه دریاچه ویکتوریا رشد می کند. در این منطقه ارتفاع بسیار کمتر است و کیفیت محصول زراعی به میزان بارندگی بستگی دارد. توزا یک گونه مدرن از زیرگونه کاتیمور است که در مناطق پایین تر رشد می کند و نسبت به بیماری مقاوم تر است.
ارتفاع: ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ متر
زمان برداشت: نوامبر تا فوریه (محصول اصلی)، می تا آگوست (محصول فرعی)
زیرگونه ها: روبوستای بومی و توزا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *