تاثیر قهوه بر ام اس

قهوه، نوشیدنی خوش طعمی است که در کنار صبحانه و یا در طی روز برای تجدید قوا مصرف می شود. کمتر کسی به خواص این نوشیدنی آگاه است. اکثر ما از مضرات آن زیاد شنیده ایم، ولی قهوه خواصی دارد که توصیه می شود نوشیدن آن را در برنامه غذایی خود داشته باشید. یکی از تاثیرات قهوه بر روی بیماری ام اس است که در این مقالهبه آن می پردازیم.

تحقیقات جدید نشان می دهد امکان دارد قهوه شما را در برابر بیماری ام اس محفوظ می دارد. دانشمندان بنیاد پژوهش پزشکی اوکلاهاما در آمریکا نشان دادند که موش‌هایی که از طریق تحریک دستگاه ایمنی در  آنها یک بیماری مشابه بیماری اسکلروز متعدد یا ام‌ اس (MS) در انسان آنها ایجاد شده بود، هنگامی که هر روز معادل مصرف شش تا هشت فنجان قهوه در انسان به آنها قهوه دادند، از ابتلا به این بیماری در امان ماندند.

لیندا تامپسن از بنیاد پژوهش پزشکی اوکلاهما در آمریکا که به همراه همکارانی از دانشگاه کورنل و دانشگاه تورکو در فنلاند این بررسی را انجام داده است، در این باره گفت:‌”یافته هیجان‌انگیز و غیرمنتظره‌ای است و به نظر من می‌تواند در بررسی ام‌اس و سایر بیماری‌ها مهم باشد.”

کافئین موجود در قهوه از اتصال آدنوزین، که یکی از چهار واحد ساختمانی DNA هم هست، با گیرنده‌هایش در بدن موش‌ها جلوگیری کرده بود. آدنوزین مولکولی همه‌جا حاضر در بدن انسان‌ها است و نقش عمده‌ای در کمک به کنترل روندهای بیوشیمیایی آن از خواب گرفته تا مهار بیداری ایفا می‌کند.

هنگامی که اتصال این مولکول به گیرنده‌ آن مهار می‌شود، گلبول‌های سفید دستگاه ایمنی نمی‌تواند به دستگاه عصبی برسند و واکنش‌هایی را ایجاد کنند به بیماری مشابه ام‌اس انسان‌ها در موش‌ها با نام “آنسفالومیلیت خودایمنی تجربی” (EAE) می‌انجامد.

این یافته‌ها می‌تواند کاربردهای مهمی برای سایر بیماری‌های خودایمنی مانند لوپوس و آرتریت روماتوئید داشت باشد که ناشی از حمله دستگاه ایمنی به بدن خود بیماران هستند.

ام اس و قهوه

تحقیقات بیشتر لازم است!

البته خانم تامپسن که نتایج تحقیقات او همکارانش در نشریه   the Proceedings of the National Academy of Sciences  منتشر شده است، هشدار می‌دهد که هنوز کار بسیار بیشتری لازم است تا راهی برای درمان ام‌اس این بیماری ناتوان‌کننده و پیشرونده در انسان‌ها یافت شود.

او می‌گوید: “بدن موش با بدن انسان متفاوت است. ما بدون آزمایش‌های بیشتر نمی‌توانیم مطمئن باشیم که کافئین اثر مشابهی در بدن انسان‌های مستعد به ابتلا به ام‌اس دارد.”
به نظر او شاید قدم عمده بعدی در این راه بررسی‌های گذشته‌نگر برای ارزیابی میزان مصرف کافئین در بیماران مبتلا به ام‌اس باشد.

تخمین زده می‌شود که حدود ۲.۵ میلیون نفر در سراسر جهان به ام‌اس مبتلا  باشند. در این بیماری تخریب دستگاه عصبی مرکزی به دلایل ناشناخته باعث از بین‌رفتن قدرت و هماهنگی عضلات می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *