آیا رابطه ای بین قهوه ودیابت وجود دارد؟

نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که نوشیدن قهوه به خصوص نوع بدون کافئین آن با کاهش خطر ابتلا به دیابت همراه است.

نوشیدن قهوه خطر دیابت را کم می‌کند

نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که نوشیدن قهوه به خصوص نوع بدون کافئین آن با کاهش خطر ابتلا به دیابت همراه است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز دکتر مارک پریرا و همکارانش در دانشگاه مینه‌سوتا در مینیاپولیس آمریکا  با تجزیه و تحلیل داده‌های مربوط به ۲۸۸۱۲ زن که بین سالهای ۱۹۸۶ و ۱۹۹۷  در ایالت آیوا در ” تحقیق بهداشت زنان” شرکت کرده بودند و در هنگام شروع تحقیق به دیابت نوع دوم (دیابت بزرگسالان) یا بیماری قلبی مبتلا نبودند توانستند اثر حفاظتی قهوه را در مقابل دیابت نشان دهند.

زنانی که شش فنجان قهوه یا بیشتر در روز می‌نوشیدند ۲۲ درصد  کمتر  در معرض خطر ابتلا به دیابت بودند تا زنانی که قهوه نمی‌نوشیدند. این کاهش خطر ابتلا در مورد زنانی که به همین میزان  قهوه بدون کافئین  به ۳۳ درصد می‌رسید.

در حال حاضر روشن نیست که چه موادی در قهوه مسئول این اثر حفاظتی است. بررسی‌‌ها نشان می‌دهند که منیزیوم و فیتات در قهوه به فراوانی موجودند در این اثر نقشی ندارند. مصرف کافئین نیز به خودی خود چه از طریق قهوه یا سایر نوشیدنی‌ها بر خطر ابتلا به دیابت اثری ندارد.

دانشمندان می‌گویند گرچه ورزش و رزیم غذایی نقش اصلی را در پیشگیری از  دیابت نوع دوم دارد اما با توجه به پرمصرف بودن قهوه و شیوع بالای دیابت در سالمندان این یافته‌ها می‌توانند از لحاظ بهداشت عمومی نقش مهمی داشته باشند.

قهوه ممکن است مانع دیابت نوع ۲ شود

نوشیدن قهوه می تواند به جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند و ممکن است حتی به پیشگیری برخی از سرطان‌‌ها کمک کند.
دکتر راب وان دم از دانشکده بهداشت عمومی هاروارد، که در مورد تاثیرات مصرف قهوه بر دیابت بررسی‌های بسیاری انجام داده است در این مورد گفت: “البته منظور ما این نیست که قهوه را به عنوان یک غذای سلامت‌بخش جدید تبلیغ کنیم و از مردمی که قهوه را دوست ندارند بخواهیم که حتما قهوه بخورند.”

دکتر ون دم در یک جلسه بحث در مورد قهوه در اجلاس زیست‌شناسی تجربی ۲۰۰۷ در شهر واشنگتن سخن می‌گفت.

در این اجلاس پژوهشگرانی از دانشگاه UCLA نیز شرکت داشتند که نتایج بازبینی تقریبا ۴۰۰ بررسی در مورد مصرف قهوه و خطر سرطان را ارائه کردند.

بر اساس یافته‌های ارائه‌شده بوسیله آنها در این اجلاس قهوه ممکن است ار بروز برخی از انواع سرطان روده بزرگ و نیز سرطان راست‌روده و کبد احتمالا با کاهش میزان ترشخ کلسترول، اسید صفراوی و  استرول  طبیعی در روده بزرگ ، سرعت‌بخشیدن به عبور مدفوع در روده بزرگ (و بنابراین  جلوگیری از قرارگرفتن پوشش روده در برابر مواد سرطان‌زای بالقوه در غذا) و نیز سایر مکانیسم‌ها جلوگیری کند.

از طرف دیگر در این جلسه یافته‌هایی نیز در مورد افزایش خطر ابتلا به سرطان خون و معده با مصرف قهوه مطرح شد.

بنابراین به گفته دکتر ون دم افرادی که به این خطرات قهوه حساسند، برای مثال زنان باردار و کودکان، باید مصرف آن را محدود کند.

ون‌دم می‌گوید او گروه پژوهشیش در حال بررسی “صدها هزار” جزء موچود در قهوه هستند که ممکن است مسئول این اثرات باشند.

به نظر او احتمالا این کافئین نیست که عامل ایجاد این تاثیرات است، زیرا قهوه‌های کافئین‌دار و بدون کافئین اثرات مشابهی در کاهش خطرات دیابت دارند. وان‌دم می‌گوید احتمالا اسید کلروژنیک، یک ماده آنتی‌اکسیدان موجود در قهوه که جذب قند را از روده‌ها کند می‌کند، مسئول اثر ضددیابت قهوه است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *