تکیسیک
تکیسیک
این زیرگونه در السالوادور پدید آمده و به دلیل کیفیت عالی آن در فنجان شناخته شده است.
ظاهر
قد: بلند
رنگ نوک برگ ها: سبز
اندازه دانه قهوه: متوسط
زراعت
ارتفاع بهینه:
پنج درجه شمالی تا پنج درجه جنوبی: > 1600 متر
پنج تا پانزده درجه شمالی و پنج تا پانزده درجه جنوبی: > 1300 متر
بیشتر از پانزده درجه شمالی و بیشتر از پانزده درجه جنوبی: > 1000 متر
پتانسیل کیفیت در ارتفاع بالا: بسیار خوب
برداشت بالقوه: متوسط
زنگ برگ قهوه: مستعد
بیماری گیلاس قهوه: مستعد
نماتدها: مستعد
اولین سال تولید سال چهارم
نیازهای تغذیه ای متوسط
رسیدن میوه زود
نسبت دانه قهوه به گیلاس آن میانگین
تراکم کاشت ۳۰۰۰ – ۴۰۰۰ در هکتار (با استفاده از هرس تک ساقه)
اطلاعات بیشتر در خصوص زراعت این زیرگونه –
ژنتیک
اصل و نسب پس زمینه ژنتیکی بوربون مانند
توصیف ژنتیکی گروه بوربون-تیپیکا (مربوط به بوربون)
تاریخچه انتخابی از زیرگونه بوربون که توسط موسسه تحقیقات قهوه سالوادور (ISIC) در سال ۱۹۴۹ اغاز و در سال ۱۹۷۷ منتشر شد. فرایند انتخاب این زیرگونه به صورت انبوه بود. انتخاب انبوه به این معناست که گروهی از زیرگونه ها بر اساس عملکرد برترشان انتخاب می شوند. دانه های این گیاهان در تشکیل نسل جدید حجیم تر می شوند و در توالی نسل ها این فرایند تکرار می شود. در نهایت پرورش دهندگان به زیرگونه ای دست یافتند که زود می رسد، پتانسیل کیفیت بسیار خوبی در شرایط بهینه دارد و نسبت به بوربون های انتخاب نشده در ارتفاع ۹۰۰ تا ۱۵۰۰ متر بازدهی بیشتری را نیز داراست. متاسفانه این زیرگونه در برابر بیماری های مهم قهوه از جمله زنگ برگ قهوه مقاوم نیست.
نام تکیسیک از کلمه تکیتی به معنای کار در زبان ناهواتل گرفته شده است. دلیل آن نیز این بود که برای ایجاد این زیرگونه کار زیادی انجام شد به گونه ای که موسسه قهوه سالوادور (ISIC) نزدیک به سی سال زمان را صرف آن کرد. این زیرگونه در السالوادور بسیار گسترده است، جایی که تکیسیک و بوربون انتخاب نشده نزدیک به ۷۰ درصد از تولید قهوه را تشکیل می دهند. این زیرگونه از نظر اقتصادی در کشور گواتمالا نیز مهم است.
از آنجایی که زیرگونه تکیسیک انتخابی از بوربون است پس داستان آن ها نیز یکی است. پرورش دهندگان آمریکای لاتین مانند ISIC از پایه ژنتیکی بوربون برای ایجاد زیرگونه های جدیدی استفاده کرده اند که عملکرد آن را در رفتارهای مختلف گیاه (مانند بازدهی و کیفیت) بهبود بخشیده اند.
دسترسی
پرورش دهنده موسسه تحقیقاتی قهوه سالوادور (ISIC)
اشتراک گذاری