نوشیدن چند فنجان قهوه در روز در پیشگیری از انواع سرطان ها موثر است
ارشناسان نوشیدن چندین فنجان قهوه را در روز برای جلوگیری از سرطان روده توصیه کردند. کارشناسان توصیه کردند که با نوشیدن جندین فنجان قهوه در روز از خطر سرطان روده کاهش مییابد.
موارد ابتلا به سرطان روده در هر سال در حال افزایش است و بیش از ۴۰ هزار نفر در انگلستان به این بیماری مبتلا میشوند.
کارشناسان نوشیدن چندین فنجان قهوه را در روز برای جلوگیری از سرطان روده توصیه کردند. کارشناسان توصیه کردند که با نوشیدن جندین فنجان قهوه در روز از خطر سرطان روده کاهش مییابد.
موارد ابتلا به سرطان روده در هر سال در حال افزایش است و بیش از ۴۰ هزار نفر در انگلستان به این بیماری مبتلا میشوند.
یادگیری این نکته که این بیماری میزان مرگ و میر بالایی (هر سال ۱۶۰۰۰ نفر با این سرطان می میرند) دارد برای صنعت پزشکی میتواند مفید باشد.
برخی از مهمترین عوامل خطر ابتلا به سرطان روده، رژیم غذایی غنی از چربی، مصرف سنگین از گوشت قرمز، عدم ورزش و غیره است.
آخرین تحقیقات توسط محققان در موسسه ملی سرطان ایالات متحده در راکویل، ایالت مریلند انجام شده است.
محققان به طور کامل از ۴۹۰ هزار مرد و زن در تحقیقات خود عادتهای غذا خوردن و نوشیدن آنها را بررسی کردند و سپس میزان ابتلا به سرطان روده در میان مصرف کنندگان قهوه و افرادی که قهوه نمینوشیدند را مورد مقایسه قرار دادند.
محققان از یافتههای تحقیقات اخیر خود، خاطر نشان کردند که تمام آن دسته از داوطلبان که چهار فنجان قهوه در روز مینوشیدند، ۱۵ درصد کمتر از سایرین خطرات تومور در آنها دیده شد.
سرطان روده بزرگ به عنوان یک بیماری شایع و در عین حال قابل پیشگیری، همواره توجه مراکز سلامت و بهداشتی سراسر دنیا را به خود جلب کردهاست.
این سرطان دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطانها را به خود اختصاص داده است. اکثر موارد، سرطان روده در کشورهای غربی تحت عنوان سرطان رودهای منفرد و بعد از ۵۰ سالگی بروز می کند.
در سالهای اخیر در کشور ایران آمارهای به دست آمده از سرطان روده نشان می دهد که حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد موارد این سرطان در سنین پایینتر از ۵۰ سال بوده و سابقه خانوادگی از نظر وجود سرطانهای غیر رودهای و همچنین رودهای در بین افراد مبتلا بیشتر است و این خود مؤید وجود الگوی اپیدمیولوژی متفاوت با کشورهای غربی می باشد.
● قهوه ضدسرطان است
محققان ژاپنی دریافتند که قهوه در پیشگیری از سرطان بویژه در زنان جلوگیری میکند.
محققان ژاپنی دریافتند، نوشیدن سه فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به سرطان را بویژه در زنان کاهش میدهد.
با نوشیدن قهوه تا ۵۰ درصد در زنان خطر ابتلا به سرطان کم میشود.بر اساس این گزارش، این درصد در مردان کمتر بوده و نوشیدن ۳ فنجان قهوه در روز پاسخگوی ارگانیزم بدن آنها در پیشگیری از سرطان نیست
● قهوه، دشمن سرطان پروستات
سرطان پروستات شایعترین بیماری در مردان است. درمانهای مختلفی برای این بیماری وجود دارد اما هیچ گاه بیمار را راحت نمیگذارد. نتیجه تحقیقی جدید نشان میدهد که نوشیدن قهوه میتواند خطر سرطان پروستات مهاجم و پیشرونده را کاهش دهد.
این مطالعات که روی ۵۰ هزار مرد در مدت ۲۰ سال انجام شده نشان میدهد احتمال ابتلا به سرطانهای پیشرونده در مردانی که زیاد قهوه مینوشند، ۶۰ درصد کمتر از مردانی است که اصلا قهوه مصرف نمیکنند. قهوه در نحوه تجزیه شکر در بدن شخص و نیز میزان هورمونهای جنسی که هر دو با سرطان پروستات ارتباط دارند تاثیر میگذارد.
دکتر کاترین ویلسون، پژوهشگری که در مطالعات شرکت داشته است، میگوید: «تاکنون بین شیوه زندگی انسان و خطر ابتلا به سرطان پروستات بهخصوص سرطانهای پیشرونده و مهاجم ارتباطی یافت نشده بود به همین جهت اگر در مطالعات دیگر نیز ارتباط مصرف قهوه با سرطان پروستات تایید شود،
کشف این ارتباط پیشرفت مهمی در پیشگیری و درمان این سرطان است.» البته پژوهشگران هنوز مطمئن نیستند کدام یک از ترکیبات قهوه ممکن است تاثیر مثبت داشته باشد و تاکید میکنند که رسیدن به نتیجه قطعی نیازمند تحقیقات بیشتری در این باره است.
ولی دکتر ویلسون میگوید این تحقیقات حداقل این موضوع را تایید میکند که نباید نگرانی از ابتلا به سرطان پروستات سبب شود که شخص نوشیدن قهوه را ترک کند. بررسیهای قبلی در مورد تاثیر مصرف نوشیدنیهای کافئیندار روی سرطان پروستات به نتایج متفاوتی رسیده بود.
البته کارشناسان میگویند توصیه این نیست که مردان به مصرف بیش از حد قهوه عادت کنند بهخصوص که مصرف کافئین زیاد از نظر سلامت میتواند مشکلاتی ایجاد کند ولی مردانی که هماکنون از خوردن روزانه یک فنجان قهوه لذت میبرند، میتوانند اطمینان خاطر پیدا کنند که لازم نیست به خاطر ترس از سرطان پروستات، نوشیدن قهوه را کنار بگذارند.
● شانس ابتلا به سرطان سینه با مصرف قهوه کاهش می یابد
سرطان سینه جزء سرطان های نسبتاً شایع و خطرناک در بین زنان می باشد. هر ساله تعداد زیادی از مبتلایان به سرطان سینه تشخیص داده میشوند و تعدادی نیز جان خود را از دست میدهند.
باید توجه داشت یک رژیم غذایی سالم بر پایه ی منابع گیاهی در مقایسه با رژیم های پرچرب و حاوی منابع حیوانی می تواند تا حد زیادی در پیشگیری از این سرطان مؤثر باشد. برای کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، معمولاً مصرف میوه و سبزی تازه و مواد غذایی حاوی فیبرهای گیاهی را توصیه می کنند. براساس پژوهش های اخیر قهوه نیز از موادی غذایی است که از بروز سرطان سینه جلوگیری می کند.
بر اساس این مطالعه افرادی که قهوه می نوشند نه تنها از طعم این نوشیدنی لذت می برند، بلکه خطر ابتلا به سرطان در این افراد نیز کاهش می یابد. طبق این مطالعه نوشیدن قهوه بخصوص سبب کاهش سرطان سینه نوع ER-negative(سرطان سینه استروژن منفی) می گردد.
در این مطالعه، پژوهشگران سوئدی فاکتورهای مربوط به شیوه زندگی و مصرف قهوه را در زنان مبتلا به سرطان سینه در مقایسه با زنان سالم مورد بررسی قرار دادند. آنها دریافتند شیوع سرطان سینه در میان مصرف کنندگان قهوه کمتر از افرادی است که بندرت قهوه می نوشیدند. با وجود این، طبق این مطالعه چندین فاکتور مربوط به شیوه زندگی نیز بر سرطان سینه تاثیرگذار هستند؛ این فاکتورها شامل سن یائسگی، میزان فعالیت بدنی، وزن، تحصیلات و سابقه خانوادگی سرطان سینه می باشند. محققین با در نظر گرفتن این فاکتورها دریافتند که اثر محافظتی قهوه تنها بر سرطان سینه نوع ER-negative دیده می شود.
در مورد اثرات سودمند قهوه اطلاعات متناقصی وجود دارد؛ این امر شاید به شیوه آماده سازی قهوه و یا نوع دانه قهوه انتخاب شده بستگی داشته باشد.
پژوهشگران بیان می دارند که از آنجایی که مصرف قهوه تاثیری در کاهش سرطان سینه نوع ER-positive نداشت، نمی توان اثرات محافظتی قهوه را به فیتواستروژن موجود در آن نسبت داد.
همانطور که می دانیم یک رژیم غذایی سالم می تواند تا حد زیادی در پیشگیری از این سرطان مؤثر باشد. طبق این مطالعه اثرات سودمند مصرف قهوه در پیشگیری از سرطان سینه نوع ER-negative در زنان محرز می باشد، اگرچه مکانیسم دقیق و ترکیباتی که سبب این اثر قهوه می گردند، هنوز مشخص نشده است، در ضمن باید توجه داشت تمامی انواع قهوه دارای این اثر نمی باشند.
● سه فنجان قهوه دشمن سرطان کبد
محققان سنگاپوری موفق به شناسایی ۲ نوع چربی در دانههای قهوه شدهاند که خاصیت محافظت از کبد در برابر خطر ابتلا به سرطان را دارد.
این مطالعه که در سال ۱۹۹۳ میلادی آغاز شده و روی ۶۳ هزار مرد و زن چینی تبار ۴۵ تا ۷۴ ساله صورت گرفته، یافتههای جدیدی را درباره خواص قهوه آشکار کرد.
مصرف دست کم سه فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به سرطان کبد را تا ۴۴ درصد کاهش میدهد. همچنین قابل ذکر است که مصرف ۴ فنجان قهوه یا بیشتر در شبانه روز خطر ابتلا به دیابت را تا ۳۰ درصد کاهش میدهد.
● پیشگیری سرطان پوست با قهوه
مطالعات اخیر نشان می دهد که قهوه را هم باید به لیست مواد غذایی که از ابتلا به سرطان پوست جلوگیری می کنند ، اضافه کرد.
امکان به وجود آمدن کارسینوم سلول بازال (basal cell carcinoma)–شایعترین شکل سرطان پوست- در زنانی که بیش از سه فنجان قهوه در روز می نوشند، ۲۱ درصد کمتر از زنانی است که فقط یک فنجان قهوه در ماه می نوشند. این در صد در مردان به ۱۰ درصد کاهش می یابد.
رئیس این پروژه تحقیقاتی اظهار داشت:” به نظر می رسد که این اثر حفاظتی به دلیل کافئین است و خطر ابتلا به سرطان پوست در افرادی که در این تحقیق، از قهوه بدون کافئین استفاده کرده اند، کاهش نیافته. به علاوه، هر قدر که کافئین قهوه بیشتر باشد، خطر گسترش تومور کمتر می شود اما این بدان معنا نیست که می توان به جای استفاده از کرم ضد آفتاب قهوه نوشید یا با نوشیدن قهوه می توانند زمان بیشتری را زیر آفتاب سپری کرد!!”
کارسینوم سلول بازال، تومور بدخیمی است که ۸۰ درصد تومور های سرطان پوست را شامل می شود. بر اساس آمار سالانه ۲٫۸ میلیون نفر در ایالات متحده به سرطان پوست مبتلا می شوند. این نوع تومور به ندرت به دیگر قسمت های بدن سرایت می کند به همین دلیل به ندرت باعث مرگ می شود. آفتاب گرفتن بیش از حد یا استفاده از اشعه ماورا بنفش برای برنزه شدن عامل اصلی ابتلا به این سرطان شناخته شده است.
محققان دریافتند که کاهش خطر گسترش کارسینوم سلول بازال در افرادی که قهوه می نوشند مشابه افرادی است که همین مقدار کافئین را از منابع غذایی دیگر مانند چای، شکلات و سودا دریافت می کنند.
به هر حال، هنوز هیچ رابطه ای بین کافئین و ملانوما– کشنده ترین نوع سرطان پوست یا کارسینوم سلول سنگفرشی- پیدا نشده، یعنی کافئین بر روی ابتلا و گسترش ملانوما تاثیر ندارد. اما آزمایش بر روی موشها نشان می دهد که ممکن است کافئین مانع از ابتلا به ملانومایی شود که در اثر قرار گرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش به وجود آمده، البته در حال حاضر این تحقیقات ادامه دارد.
اشتراک گذاری