درباره لابراتوار قهوه میم

داستان تأسیس لابراتوار قهوه میم

داستان ما از سال 1397 آغاز می‌شود. در آن زمان، من در حال راه‌اندازی یک کارخانه قهوه بودم و مسئولیت تجهیز لابراتوری کامل قهوه را بر عهده داشتم. این پروژه با وجود محدودیت‌های مختلفی که داشت، چالش‌های فراوانی را نیز ایجاد می کرد. برای اجرای پروتکل‌های کنترل کیفیت در حین برشته‌کاری در مقادیر بالا و انجام آزمایش‌های قهوه، ناچار بودم روش‌های متعددی را به کار بگیرم.

این فعالیت‌ها و ارتقاء دانش فنی من (مسعود ندرلو) باعث شد تا در اولین دوره مسابقات برشته‌کاری قهوه ایران، که تحت نظر داوران بین‌المللی و با سر داوری قهرمان مسابقات برشته‌کاری دنیا برگزار می‌شد، من و یکی از همکارانم موفق به کسب مقام‌های نخست و هفتم شویم.

اولین دوره مسابقات برشته کاری قهوه ایران

International coffee Judge:
ALEXANDRU NICULAE – International coffee Judge, National coffee Roasting Champion 2016
KATY BEATRICE – International coffee Judge, National coffee Roasting Champion 2017
STAVROS LAMPRINIDIS – International coffee Judge, WCIC 2014
DAVIDE COBELLI – International coffee Judge, Italian Roasting Champion 2020

پس از اتمام پروژه راه‌اندازی کارخانه قهوه، به تدریج برندها و کارخانه‌هایی که به دنبال مشاوره برای تأسیس کارگاه یا کارخانه قهوه بودند، به من مراجعه کردند. در این زمان با چالشی بزرگ مواجه شدم که آن نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی قهوه بود. بسیاری از مشتریان هنوز به اهمیت این تجهیزات آگاه نبودند و این موضوع، قانع کردن آن‌ها را دشوار می‌ساخت.

برای افزایش آگاهی عمومی و توضیح اهمیت استفاده از ابزارهای اندازه‌گیری، سعی کردم بازرگانان را ترغیب کنم تا تجهیزات مورد نیاز که باید وارد شوند، به بازار ایران بیاورند.

با رونق کسب و کارهای قهوه و تاسیس کارخانه ها و کارگاه های مرتبط و با افزایش تقاضا برای آموزش در زمینه برشته‌کاری قهوه، هنرجویان با اشتیاق به من مراجعه می کردند. من قصد داشتم جدیدترین متدهای علمی را با آن‌ها به اشتراک بگذارم، اما ابزارها و امکاناتم محدود بود. در سال 1398، با وجود امکانات کم، تصمیم به برگزاری کلاس‌های برشته‌کاری گرفتم و بدین ترتیب لابراتور قهوه میم تأسیس شد.

با شیوع ویروس کرونا، شرایط به طور ناگهانی تغییر کرد و کلاس‌ها به ناچار متوقف شدند. این بحران موجب شد تا ایده برگزاری کلاس‌های آنلاین برشته‌کاری را عملی کنم. تجربیات به‌دست آمده نشان داد که کلاس‌های گروهی بسیار کمتر از کلاس‌های خصوصی تاثیرگذار هستند، لذا تصمیم گرفتم به برگزاری کلاس‌های خصوصی بپردازم. این تغییرات به بهبود یادگیری هنرجویان و ارتقای آن‌ها به سطح تخصصی‌تر کمک کرد.

در همین حال برای تجهیز بیشتر و تخصصی تر شدن لابراتوار قهوه باید اقدام به خرید ابزار دقیق و تجهیزات آزمایشگاهی می کردم از این رو تمام درآمدم صرف خرید این موارد می شد و در نهایت تجهیزات لابراتوار را به حد قابل قبولی رساندم. و حالا می توانستم آزمایش های لابراتواری مربوط به قهوه را بطور کامل در لابراتوار قهوه میم انجام دهم و خدمات سنجش و ارزیابی را در لابراتوار بصورت حرفه ای راه اندازی نمودم.
از طرف دیگر با افزایش درخواست مشتریان برای اعزام متخصصان برشته‌کاری به کارگاه‌هایشان، به ایده گسترش خدمات‌مان پرداختم. به عنوان اولین قدم، خدمت اعزام مدرس و برشته‌کار متخصص را راه‌اندازی کرده و همچنین خدمات برشته‌کاری به صورت اجرتی را به بازار معرفی کردیم.

در این مسیر با چالش‌هایی در تأمین دانه‌های سبز و کیفیت آن‌ها مواجه شدیم. در پاسخ به درخواست‌های مکرر مشتریان برای کنترل کیفیت دانه‌ها، خدمات آنالیز دانه سبز به مجموعه‌ ما اضافه شد.

با توجه به افزایش دانش فنی و تخصصی‌ام در زمینه برشته‌کاری قهوه، اقدام به آماده‌سازی یک تیم 6 نفره از هنرجویانم برای شرکت در دومین مسابقات برشته‌کاری کشور کردم که داورانی بین‌المللی نیز در آن حضور داشتند. در نهایت، نتیجه این تلاش‌ها کسب 3 مقام از 5 مقام نخست در این مسابقات بود.

دومین دوره مسابقات برشته کاری قهوه ایران

SERIF BASARAN – International coffee Judge

امروز، هنرجویانی که در سال‌های گذشته به آن‌ها آموزش داده‌ام، به مدیران تولید و بازرگانان قهوه تبدیل شده‌اند و هر یک بخشی از زنجیره تولید و عرضه قهوه را مدیریت می‌کنند. من همچنان معتبرترین و به‌روزترین اطلاعات را از منابع موثق جمع‌آوری می‌کنم و به همین دلیل تیمی از پژوهشگران را استخدام کرده‌ام تا ایده‌های جدید را بررسی و اجرا کنند.

در مراحل بعدی، اقدام به راه‌اندازی کارخانه‌های برشته‌کاری قهوه کردم و در همین راستا، پروتکل‌های تولید این کارخانه‌ها را نیز به‌روزرسانی کردم. با گردآوری یک تیم تخصصی از پژوهشگران صنعت قهوه در آزمایشگاه، شروع به ارزیابی ابزارها و تجهیزات برندهای مختلف جهانی قهوه کردم و نتایج این کار به شکل مقالات علمی و پژوهشی در این صنعت منتشر شده است.

ما در لابراتور قهوه میم، به عنوان عاشقان و متخصصان قهوه، هدف‌مان ایجاد فضایی خلاق، آموزشی و پژوهش‌محور است که به تمامی علاقه‌مندان این امکان را می‌دهد تا در دنیای گسترده قهوه با علم روز و تخصصی فعالیت کنند.

1385

شروع به فعالیت حرفه ای مسعود ندرلو

1397

شروع به کارلابراتوار قهوه میم

1398

راه اندازی کلاس آموزش برشته کاری قهوه

1399

راه اندازی کلاس های آموزش برشته کاری قهوه خصوصی

1400

راه اندازی پیمانکاری اجرتی

1401

راه اندازی بخش آنالیز قهوه سبز

1402

راه اندازی بخش سنجش تجهیزات قهوه

1403

راه اندازی یا بروزرسانی پروتوکل های تولید برای کارخانه های برشته کاری  قهوه